U.S. Air Force publică prima imagine cu un bombardier B-21 Raider în timpul unui zbor de testare (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Prima imaginie cu B-21 Raider în timpul unui zbor de testare. Sursa Foto: USAF/Edwards Air Force Base.
Prima imaginie cu B-21 Raider în timpul unui zbor de testare. Sursa Foto: USAF/Edwards Air Force Base.

Prima imagine cu B-21 Raider în timpul unui zbor de testare a fost publicată împreună cu alte două noi imagini cu bombardierul stealth de generația a VI-a. Forțele Aeriene ale SUA au publicat prima imagine care arată un bombardier B-21 Raider, construit de compania Northrop Grumman, în timpul unui zbor. Imaginea a fost realizată în timpul unuia dintre zborurile de testare la care a fost supus bombardierul de generația a VI-a, efectuate de la Baza Aeriană Edwards.

După cum a relatat recent şi DefenseRomania, citând publicaţia The Aviationist, noul bombardier stealth B-21 Raider este supus în prezent unor teste de zbor la Baza Aeriană Edwards a U.S. Air Force din California.

Cu toate acestea, Forțele Aeriene ale SUA au fost destul de discrete cu privire la progresele înregistrate de la primul zbor al aeronavei și nu au publicat nicio imagine oficială. Imaginile disponibile până în prezent au fost realizate de fotografi care au surprins bombardierul B-21 Raider în timpul pregătirilor pentru efectuarea zborului inițial.

Testele de zbor ale B-21 au început la Baza Aeriană Edwards, după primul zbor de la Air Force Plant 42 din Palmdale, la 10 noiembrie 2023. În ciuda secretomaniei cu privire la statutul bombardierului, Forțelor Aeriene ale SUA au recunoscut că etapa de teste de zbor este în curs de desfășurare.

Un purtător de cuvânt al U.S. Air Force a confirmat că bombardierul B-21 a zburat la 17 ianuarie 2024, iar zborurile ulterioare se zvonea că ar fi avut loc la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, cu un zbor recent confirmat la 4 aprilie 2024.

La 8 mai 2024, Andrew Hunter, directorul executiv al Departamentului pentru Achiziții al U.S. Air Force, a adus la cunoștință o informație actualizată cu privire la situația B-21 în timpul audierii sale în fața Comisiei Senatului pentru Servicii Armate cu privire la modernizarea Forțelor Aeriene ale SUA. Când a fost întrebat de senatorul Mark Kelly despre componenta aeriană a triadei nucleare, care include B-21 și racheta nucleară Long-Range Stand-Off, Hunter a declarat: ,,Suntem la etapa testelor de zbor, programul de testare decurge bine".

,,Face ceea ce programele de teste de zbor sunt concepute să facă, adică ne ajută să învățăm despre caracteristicile unice ale acestei platforme, dar într-un mod foarte, foarte eficient", a precizat directorul de achiziții al United States Air Force (USAF).

Hunter nu a dat mai multe detalii despre etapa de teste în zbor a , deoarece acest lucru este considerat extrem de sensibil. În mod similar, Forțele Aeriene ale SUA au declarat anterior că nu vor oferi detalii suplimentare despre programul de testare a bombardierului B-21 și nici despre numărul de zboruri efectuate de aeronavă. Cu toate acestea, Hunter a menționat că programul este pe drumul cel bun și că este mulţumit de rezultate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel