Turişti ucişi, Tadjikistan. Unitate de poliţie pentru protejarea străinilor

Sebastian Florea / 01 aug 2018 / 23:33

Autorităţile din Tadjikistan au anunţat miercuri crearea unei unităţi de poliţie însărcinată cu protejarea turiştilor după ultimul atac.

În acest atac, patru turişti occidentali au fost asasinaţi şi a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Şapte turişti străini pe biciclete au fost loviţi duminică de o maşină şi atacaţi de bărbaţi înarmaţi în regiunea Danghara din sudul Tadjikistanului, la 150 km sud de capitala Duşanbe. Doi americani, un elveţian şi un olandez şi-au pierdut viaţa în acest atac, în timp ce un alt elveţian şi un olandez au fost răniţi. Al şaptelea turist, un francez aflat în coada grupului, a scăpat nevătămat şi a fost interogat de poliţie.

Preşedintele tadjik Emomali Rakhmon a ordonat miercuri crearea unei noi unităţi de poliţie însărcinată cu 'protejarea ordinii publice şi asigurarea securităţii turiştilor', a precizat mass-media publică. Atacul a survenit în condiţiile în care Tadjikistanul, cu peisaje uimitoare cu munţi înalţi şi deşerturi, încearcă să-şi dezvolte sectorul turismului, aflat încă la început.

Ţara a declarat 2018 drept 'anul turismului', iar funcţionarii au fost avertizaţi că vor fi concediaţi şi consideraţi 'trădători' dacă vor cere mită de la vizitatori. În 2016, Tadjikistanul a introdus un sistem simplificat de viză electronică pentru cetăţenii din 80 de ţări.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy