Turişti ucişi, Tadjikistan. Unitate de poliţie pentru protejarea străinilor

Sebastian Florea |
Data publicării:

Autorităţile din Tadjikistan au anunţat miercuri crearea unei unităţi de poliţie însărcinată cu protejarea turiştilor după ultimul atac.

În acest atac, patru turişti occidentali au fost asasinaţi şi a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Şapte turişti străini pe biciclete au fost loviţi duminică de o maşină şi atacaţi de bărbaţi înarmaţi în regiunea Danghara din sudul Tadjikistanului, la 150 km sud de capitala Duşanbe. Doi americani, un elveţian şi un olandez şi-au pierdut viaţa în acest atac, în timp ce un alt elveţian şi un olandez au fost răniţi. Al şaptelea turist, un francez aflat în coada grupului, a scăpat nevătămat şi a fost interogat de poliţie.

Preşedintele tadjik Emomali Rakhmon a ordonat miercuri crearea unei noi unităţi de poliţie însărcinată cu 'protejarea ordinii publice şi asigurarea securităţii turiştilor', a precizat mass-media publică. Atacul a survenit în condiţiile în care Tadjikistanul, cu peisaje uimitoare cu munţi înalţi şi deşerturi, încearcă să-şi dezvolte sectorul turismului, aflat încă la început.

Ţara a declarat 2018 drept 'anul turismului', iar funcţionarii au fost avertizaţi că vor fi concediaţi şi consideraţi 'trădători' dacă vor cere mită de la vizitatori. În 2016, Tadjikistanul a introdus un sistem simplificat de viză electronică pentru cetăţenii din 80 de ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel