Turcia vrea să renunţe la dolar în schimburile comerciale cu Rusia

DefenseRomania Team / 02 sep 2018 / 15:27
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan

Turcia intenţionează să nu mai folosească dolarul pentru schimburile sale comerciale cu Rusia, a afirmat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat SUA că se comportă ca un "lup singuratic".

"America se comportă ca un lup singuratic. Nu o credeţi", a spus Erdogan în faţa unor oameni de afaceri cu ocazia unei deplasări în Kârgâzstan, informează AFP.

Preşedintele turc a declarat că Ankara este în negocieri cu Rusia pentru ca cele două ţări să nu mai folosească dolarul în schimburile lor comerciale, ca reacţie la sancţiunile economice impuse Washingtonului.

"Folosirea dolarului nu face decât să ne ruineze. Nu vom renunţa, vom fi victorioşi", a declarat el, conform traducerii în kârgâză.

Ankara intenţionează în special să achiziţioneze sistemul rus de apărare antiaeriană S400

Acest plan al unei ţări membre NATO ca Turcia deranjează SUA, care ameninţă să blocheze, ca represalii, livrarea de avioane de luptă F-35 vândute Ankarei.

Relaţiile americano-turce sunt în plină criză după refuzul Ankarei de a elibera un pastor american aflat în arest la domiciliu în Turcia. Cele două ţări şi-au impus reciproc măsuri de îngheţare a activelor unor miniştri şi au majorat tarifele vamale pentru anumite produse.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy