Turcia trimite polițiști din forțele speciale la granița cu Grecia și Bulgaria

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de Interne al Turciei a anunțat că 1.000 de polițiști din Forțele Speciale au fost desfășurați de-a lungul graniței cu Grecia și Bulgaria, transmite agenția Anadolu.

"Aducem forțele speciale din Poliție, aproximativ 1.000, care vor fi desfășurați pe tot râul Meric, pentru a împiedica întoarcerea migranților în Turcia", a declarat ministrul Internelor, Suleyman Soylu în provincia de nord-vest a Turciei, Edirne, la granița cu Grecia și Bulgaria.

Criticând politica Agenției Europene Frontex privind granița Turcia-Grecia, Soylu a spus: „Frontex funcționează ca o agenție de aplicare a legii”.

În total, 4.900 de solicitanți de azil au fost trimiși înapoi în Turcia și 164 au fost răniți, ceea ce a fost o încălcare a dreptului la azil, a menționat el. Nimeni nu s-a opus față de aceste încălcări, nici Frontex și nici UE, a spus el, adăugând: „Aceasta este una dintre cele mai mari încălcări”.

Săptămâna trecută, oficialii turci au anunțat că nu vor mai încerca să oprească solicitanții de azil să ajungă în Europa. De atunci, mii de migranți s-au îndreptat spre Edirne, sprea granița cu Grecia și cu Bulgaria, pentru a intra în Europa.

Decizia a fost luată după ce 34 de soldați turci au fost uciși, în Idlib, de forțele regimului Assad, în nord-vestul Siriei săptămâna trecută.

Vezi și: Frontex lansează o operaţiune rapidă în sprijinul Greciei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel