Frontex lansează o operaţiune rapidă în sprijinul Greciei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ţările membre ale Uniunii Europene au comunicat marţi Agenţiei europene de control la frontiere Frontex acordul lor de a contribui la o intervenţie rapidă pentru a ajuta Grecia în faţa afluxului miilor de migranţi veniţi prin Turcia, potrivit France Presse.

Consiliul de administraţie al Frontex, compus din reprezentanţi ai poliţiei de frontieră din ţările membre şi ai Comisiei Europene, a subliniat că agenţia 'sprijină complet' Grecia în faţa acestei situaţii şi va acţiona 'în spiritul solidarităţii europene', se menţionează într-un comunicat.

Statele membre 'confirmă că sunt pregătite să aducă contribuţii obligatorii corespunzătoare' în cadrul structurii de reacţie rapidă şi să contribuie de asemenea cu material tehnic, se mai spune în comunicat, fără să se precizeze calendarul acestei desfăşurări.

Frontex a acceptat luni lansarea unei operaţiuni rapide în sprijinul Greciei. Ea a desfăşurat deja întăriri şi a ridicat nivelul de alertă în zona frontierei dintre Turcia şi Grecia.

Turcia şi-a deschis graniţele cu Europa, spre Grecia şi Bulgaria, lăsând cale liberă miilor de refugiaţi şi migranţi, transmite Agerpres.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pune presiune pe UE şi NATO cu scopul de a obţine sprijinul lor în operaţiunile militare ale Turciei în Siria.

Vezi și: Deteriorarea situaţiei migranţilor. Grecia a cerut agenţiei Frontex să desfăşoare o intervenţie rapidă la graniţele sale externe

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel