Turcia se opune apărării Poloniei și țărilor baltice. Ankara condiționează NATO

Tudor Curtifan / 03 dec 2019 / 11:23
Avioane F-16 ale Poloniei și Olandei, înainte de decolare, în cadrul exercițiului NATO Frisian Flag
Avioane F-16 ale Poloniei și Olandei, înainte de decolare, în cadrul exercițiului NATO Frisian Flag

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, marți, că Ankara se va opune planului NATO privind apărarea statelor baltice dacă alianța transatlantică nu cataloghează drept teroriste grupările cu care se luptă Turcia.

Totodată, liderul de la Ankara, care va participa la summitul NATO de la Londra, din perioada 3-4 decembrie, a afirmat că se așteaptă la sprijin necondiționat din partea aliaților în ceea ce privește lupta țării sale împotriva amenințărilor teroriste, potrivit Jerusalem Post și Mediafax

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a negat, luni după-amiază, că, în efortul de a obţine susţinerea NATO pentru operaţiunile antiteroriste din Siria, ar bloca adoptarea unui plan al Alianţei Nord-Atlantice de apărare a Poloniei şi ţărilor baltice.

 

Turcia condiționează apărarea Poloniei și țărilor baltice

 

Așa cum anunțat DefenseRomania încă de acum câteva zile, Turcia nu susține apărarea colectivă a țărilor baltice și Poloniei în fața unei agresiuni a Rusiei.

Turcia refuză să susţină planuri de apărare colectivă pregătite de NATO cu privire la ţările baltice şi Polonia, atât timp cât Alianţa Nord-Atlantică nu o susţine politic mai apăsat în lupta pe care o poartă împotriva combatanţilor kurzi în nordul Siriei. Or, fără un acord al Turciei, aceste planuri vor fi dificil de pus în practică în cadrul Summitului NATO care are loc la Londra.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy