Turcia se opune apărării Poloniei și țărilor baltice. Ankara condiționează NATO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16 ale Poloniei și Olandei, înainte de decolare, în cadrul exercițiului NATO Frisian Flag
Avioane F-16 ale Poloniei și Olandei, înainte de decolare, în cadrul exercițiului NATO Frisian Flag

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, marți, că Ankara se va opune planului NATO privind apărarea statelor baltice dacă alianța transatlantică nu cataloghează drept teroriste grupările cu care se luptă Turcia.

Totodată, liderul de la Ankara, care va participa la summitul NATO de la Londra, din perioada 3-4 decembrie, a afirmat că se așteaptă la sprijin necondiționat din partea aliaților în ceea ce privește lupta țării sale împotriva amenințărilor teroriste, potrivit Jerusalem Post și Mediafax

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a negat, luni după-amiază, că, în efortul de a obţine susţinerea NATO pentru operaţiunile antiteroriste din Siria, ar bloca adoptarea unui plan al Alianţei Nord-Atlantice de apărare a Poloniei şi ţărilor baltice.

 

Turcia condiționează apărarea Poloniei și țărilor baltice

 

Așa cum anunțat DefenseRomania încă de acum câteva zile, Turcia nu susține apărarea colectivă a țărilor baltice și Poloniei în fața unei agresiuni a Rusiei.

Turcia refuză să susţină planuri de apărare colectivă pregătite de NATO cu privire la ţările baltice şi Polonia, atât timp cât Alianţa Nord-Atlantică nu o susţine politic mai apăsat în lupta pe care o poartă împotriva combatanţilor kurzi în nordul Siriei. Or, fără un acord al Turciei, aceste planuri vor fi dificil de pus în practică în cadrul Summitului NATO care are loc la Londra.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel