Turcia reacționează față de atacul terorist de la Nisa

Eduard Pascu |
Data publicării:

Turcia a „condamnat cu tărie” un atacul din orașul francez Nisa, unde au fost ucise trei persoane.

„Nu poate exista niciun motiv pentru a scuza uciderea unei ființe umane și de a justifica violența", a transmis Ministerul Afacerilor Externe al Turciei într-un comunicat citat de Anadolu. „Este evident că cei care au comis un astfel de atac brutal într-un lăcaș sacru de cult nu au beneficiat niciodată de valori umane sau morale", se mai arată în declarație.

Ministerul a declarat că Turcia este alături de comunitatea franceză împotriva terorismului și violenței, a prezentat condoleanțe familiilor victimelor și urează o recuperare rapidă pentru răniți.

Vicepreședintele turc Fuat Oktay și Numan Kurtulmus, vicepreședintele Partidului de Justiție și Dezvoltare (AK), au reacționat, de asemenea, față de violentul atac.

"Violența și teroarea, mai ales dacă au loc într-un lăcaș de cult, nu pot fi asociate cu nicio normă religioasă sau morală. Prin prezenta repet, apelul nostru de a ne uni împotriva extremismului", a spus Oktay.

Kurtulmus a spus că „orice tip de terorism este o crimă împotriva umanității” și că lumea trebuie să lupte împotriva terorismului în mod colectiv.

Citește și: Turcia acuză Franța și Europa că vor să repornească într-o cruciadă împotriva islamului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel