Turcia acuză Franța și Europa că vor să repornească într-o cruciadă împotriva islamului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata turcă, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara - Facebook
Armata turcă, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara - Facebook

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat azi un nou atac la adresa Europei și în special a Franței după ce în săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo a apărut o caricatură cu preşedintele turc, făcând referire directă la profetul Mohamed. Întregul scandal diplomatic a pornit în contextul regretabil al decapitării unui profesor francez, lângă Paris, de către fundamentaliști islamiști, ca urmare a faptului că acesta l-a caricaturizat pe profetul islamului.

Caricatura de pe coperta revistei franceze îl arată pe Erdogan îmbrăcat în lenjerie albă, aşezat într-un fotoliu, ţinând într-o mână ceea ce pare o fi o doză de băutură şi cu cealaltă ridicând la spate vălul unei femei care poartă abaya.

Adresându-se parlamentarilor partidului din care face parte, Erdogan a acuzat Europa și în special Franța de islamofobie și o nouă cruciadă împotriva islamului.

Erdogan a acuzat „așa-numitele caricaturi” împotriva profetului Mahomed. 

„Suntem o națiune care respectă nu numai propria religie, ci și valorile altor religii. Dar valorile noastre sunt țintite”, s-a plâns Erdogan, citat de Daily Sabah.

Președintele turc a mai adăugat că libertatea de exprimarea nu are nimic de-a face cu insultarea profetului Mohamed. El a acuzat țările europene care nici măcar nu își mai maschează „ura față de islam”.

Erdogan nu menționează nimic în schimb de „cruciada sa otomană” cu privire la revendicările din Orient, revendicarea Ierusalimului, ori schimbarea statului catedralei Sfânta Sofia, inima fostului Imperiu Bizantin, din muzeu în moschee.

Președintele turc a îndemnat la boicotarea produselor franceze, în contextul în care el a fost acuzat de presa din Occident că nu a reacționat după decapitarea profesorului de istorie de către un grup de fundamentaliști în apropiere de Paris, după ce cadrul didactic a prezentat în cadrul unui curs caricaturi cu profetul Mohamed.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel