Turcia și Rusia caută un compromis pentru Siria și Libia. Ankara așteaptă ca ”promisiunile să fie respectate”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Convorbirile de la Moscova între o delegaţie guvernamentală turcă şi diplomaţi ruşi au durat trei zile, cu mult peste timpul estimat. Cele două părţi au încercat să ajungă la un compromis în privinţa Siriei şi Libiei.

O delegaţie turcă s-a deplasat în Rusia luni pentru discuţii privind Siria, după informaţii potrivit cărora atacuri susţinute de Rusia în această ţară aflată în conflict ar fi obligat zeci de mii de sirieni să fugă către Turcia.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a declarat marţi, potrivit Agerpres, că Rusia va acţiona pentru a pune capăt atacurilor în Idlib, regiune în nord-vestul Siriei, după discuţii cu delegaţia turcă în Moscova şi că Ankara se aşteaptă ca această promisiune să fie respectată.

Cele două părţi au discutat şi despre situaţia din Libia după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că ţara sa nu va rămâne indiferentă faţă de "mercenari" precum grupul de contractori militari privaţi Wagner, susţinut de Rusia, care sprijină forţele lui Khalifa Haftar. Moscova a anunţat că este foarte îngrijorată de perspectiva ca trupe turceşti să fie desfăşurate în Libia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel