Turcia și Rusia au efectuat exerciții militare comune în Marea Neagră (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Navele marinei militare a Rusiei au efectuat exerciții comune cu navele marinei turcești, un grup naval din Turcia vizitând, in perioada 6-8 martie, portul rusesc Novorossiysk, potrivit site-ului Flotei Mării Negre a Rusiei, citat de Pagina de Rusia.

„În timpul exercițiilor, nava de patrulare Vasâli Bîkov și dragorul de mine Valentin Pikul, de la baza navală militară din Novorossiysk, au efectuat exerciții comune cu corveta Burgazada și dragorul de mine Akcay”, se arată în raport.

Echipajele au exersat elementele de interacțiune și de manevră în Marea Neagră, precum și conducerea unui grup naval printr-o zonă minată. După exerciții, navele turcești au părăsit apele rusești. Joi, comandamentul bazei navale militare din Novorossiysk și reprezentanții marinei turcești au depus coroane și florile la zidul memoriei pentru „Fiii Patriei” din oraş.

Turcia este membră a NATO, alianţa care consideră Rusia una dintre principalele amenințări globale. Acest fapt nu împiedică Ankara să efectueze exerciții militare comune cu Federația Rusă.

Dar Turcia efectuează manevre comune şi cu forţele armate ucrainene. Astfel, canoniera blindată Forțelor Navale din Ucraina „Vîșgorod” a exersat diverse manevre tactice cu două nave turcești, fregata „Barbaros” și vasul de rachete „Marţi”, care au sosit în portul Odesa.

Potrivit site-ului Ministerului Apărării al Ucrainei, navele au efectuat manevre în conformitate cu standardele NATO.

Vizita navelor turcești în Odesa a durat până pe 8 martie şi este parte a exercițiilor navale anuale „Blue Homeland” ale flotei turce, în care 67 de nave ale navei turcești vizitează aproape simultan patruzeci de porturi străine în Marea Marmara, Marea Egee și Marea Neagră. Adjunctul comandantului marinei Ucrainei, contraamiralul Alexei Neijpapa, a declarat că acesta a fost primul exercițiu de la începutul anului, de tip PASSEX, din Marea Neagră, cu participarea navelor ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel