Turcia și Rusia au efectuat a doua patrulare în zona Idlib din Siria

Eduard Pascu / 23 Martie 2020 / 13:49

Forțele turce și ruse au efectuat a doua patrulă comună pe autostrada M4 din Idlib, nord-vestul Siriei, în conformitate cu Acordul de la Moscova, a anunțat luni Ministerul Apărării din Turcia, transmite agenția Anadolu.

"În cadrul acordului de la Moscova, a doua patrulă terestră comună turco-rusă de pe autostrada M4 a fost completată cu contribuția activelor aeriene", se arată într-un comunicat al ministerului.

Turcia și Rusia au convenit în baza unui protocol să "înceteze toate acțiunile militare de-a lungul liniei de contact în zona de descarcerare Idlib începând cu 00:01 din 6 martie 2020". El a adăugat că ambele părți au subliniat importanța prevenirii deteriorării situației umanitare, protejarea civililor și asigurarea asistenței umanitare tuturor sirienilor aflați în nevoie.

De asemenea, protocolul a menționat că patrulele comune turco-ruse vor începe pe 15 martie de-a lungul autostrăzii M4 de la localitatea Trumba - 2 km (1.2 km) la vest de Saraqib - până la localitatea Ain-Al-Havr.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy