Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele turce şi forţele kurde siriene angajate în conflict în nord-estul Siriei s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului mediat de SUA, transmite sâmbătă dpa.

Ministerul turc al Apărării a comunicat că "teroriştii" au desfăşurat 14 atacuri cu armament greu în localităţile de frontieră Tal Abyad şi Ras al-Ain şi a dat asigurări că Ankara "respectă pe deplin" acordul cu Washingtonul.

La rândul lor, Forţele democratice siriene au reclamat într-un comunicat că partea turcă nu a permis deschiderea unui coridor pentru evacuarea civililor şi a răniţilor din Ras al-Ain, aşa cum s-a angajat în acord, informează Agerpres.

Gruparea siriană a mai adăugat că vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul de stat Mike Pompeo, care au contribuit la armistiţiu, trebuie să-şi asume responsabilitatea de a asigura că Ankara pune în aplicare acordul de încetare a focului şi deschide coridorul promis.

Organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului a relatat că au fost înregistrate bombardamente şi tiruri la Ras al-Ain, după anunţarea armistiţiului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel