Turcia deschide procesul în cazul asasinării ambasadorului rus Andrei Karlov

S.I. Catalin / 08 ian 2019 / 12:33

Procesul celor 28 de persoane suspectate în implicare în asasinarea fostului ambasador rus în Turcia Andrei Karlov s-a deschis marţi la Ankara.

Un număr de 14 suspecţi, dintre care nouă se află în arest preventiv, au fost prezenţi la prima audiere, desfăşurată marţi. Alţi patru suspecţi întemniţaţi au participat prin videoconferinţă la această audiere, transmit AFP şi dpa.

Ceilalţi suspecţi, printre care imamul Fethullah Gulen, considerat de Ankara drept organizatorul tentativei de lovitură de stat din Turcia din iulie 2016, au fost judecaţi în absenţă.

În luna noiembrie, un procuror turc din Ankara a prezentat acuzaţiile contra lui Gulen şi a celorlalţi 27 de suspecţi în legătură cu uciderea ambasadorului Andrei Karlov. Actul de acuzare, un document de 609 pagini, afirmă că suspecţii sunt acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă, de crimă cu premeditare şi de alte infracţiuni.

Andrei Karlov a fost împuşcat mortal, pe 19 decembrie 2016, de un poliţist turc aflat în afara programului, la o expoziţie organizată la Ankara. Înainte de a fi ucis de forţele de ordine, atacatorul a strigat sloganuri islamiste şi a denunţat implicarea Rusiei în conflictul din Siria.Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că în spatele asasinării lui Karlov s-a aflat Fethullah Gulen.

Asasinarea ambasadorului rus a survenit la un an după ce Turcia a doborât un avion militar rus în apropierea frontierei turco-siriene. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy