Turcia, demonstraţie de forţă cu avioane F-16 în Azerbaijan (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul azer al Apărării a precizat vineri într-un comunicat de presă, publicat pe platformare de social media, că mai multe aeronave de la luptă F-16 ale Forțelor Aeriene Turce au ajuns în Azerbaidjan pentru a participa la exercițiile militare comune „TurAz Qartali-2020”.

Desfăşurarea de către Turcia a mai multor avioane de luptă F-16, ca parte a unei demonstraţii de forţă, vine ca o completare a ceea ce am susţinut cu o zi în urmă.

Amintim că, Forțele armate turce au desfășurat, în cursul acestei săptămâni, mai multe aeronave militare în Azerbaidjan, printre care şi un elicopter de atac T129, potrivit Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a precizat într-un comunicat de presă că desfăşurarea acestor elicoptere se înscrie domeniul de aplicare al acordului de cooperare militară dintre Azerbaidjan și Turcia. Un grup de soldați și avioane din Forțele Armate Turce, care vor lua parte la exerciții militare, au ajuns pe un aeroport din regiunea Nakhichevan.

Exercițiile militare TurAz Qartali-2020 vor avea loc în regiunea Nakhichevan, cu participarea forțelor terestre și a forțelor aeriene din ambele țări. Elementele care vor fi incluse în exercițiile comune vor include personal militar, vehicule blindate, unitățile de artilerie, precum și tehnică militară de aviaţie din ambele ţări. Conform planului de desfăşurare a exerciţiilor militare, acestea vor avea loc în perioada 29 iulie - 10 august.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel