Turcia continuă să bombardeze milițiile kurde în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-4 Phantom II, Turcia
F-4 Phantom II, Turcia

Forţe turceşti au bombardat poziţii ale miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) în regiunea Tal Rifaat, din nordul Siriei, pentru a treia zi consecutiv, au relatat vineri media de stat turceşti, relatează agenţia Reuters. 

Tal Rifaat este la circa 20 km vest de Afrin, aflat sub controlul Turciei şi al aliatului său Armata Siriană Liberă (ASL) de la o operaţiune de anul trecut având drept scop îndepărtarea din zonă a miliţiei YPG. 

YPG controlează încă mica regiune Tal Rifaat, cuprinsă între o zonă sub control turc la nord şi zone deţinute de guvernul sirian şi de rebelii sirieni antiguvernamentali la sud. 

 

Turcia consideră YPG organizație teroristă



Ankara consideră YPG drept o organizaţie teroristă şi o ramificaţie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), care duce o mişcare de insurgenţă împotriva statului turc din 1984. 

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, forţele turceşti au tras miercuri cinci salve de artilerie asupra unor poziţii ale YPG în Tal Rifaat, 12 - joi şi peste 20 - vineri. Sursa nu menţionează dacă s-au înregistrat victime. 

Ministerul turc al Apărării a indicat joi că forţele sale au ripostat la atacuri de hărţuire din partea YPG din Tal Rifaat împotriva unor elemente turceşti care operează în regiunea Afrin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel