Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook

Turcia a 'condamnat cu fermitate' joi tentativa de puci din Armenia, ţară vecină cu care are relaţii tensionate şi unde Statul Major al armatei a somat guvernul să demisioneze, transmite Agerpres, citând AFP.

'Ne opunem loviturilor de stat sau tentativelor de lovitură de stat oriunde în lume. Prin urmare, condamnăm cu fermitate tentativa de puci din Armenia', a declarat şeful diplomaţiei turce, Mevlüt Cavusoglu, într-o conferinţă de presă la Budapesta cu omologul său ungar Peter Szijjártó.

'Tentativele de puci nu pot decât să destabilizeze regiunea şi, din acest motiv, ne opunem lor', a adăugat ministrul turc.

Presat de Statul Major al armatei să demisioneze, premierul armean Nikol Paşinian l-a acuzat de tentativă de lovitură de stat şi şi-a chemat susţinătorii să iasă în stradă.

După ce l-a demis pe şeful armatei, Paşinian a luat parte la o manifestaţie cu sute de susţinători la Erevan.

Turcia şi Armenia au relaţii tensionate, mai ales din cauza refuzului Ankarei de a recunoaşte genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul otoman în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat şi mai mult în ultimele luni din cauza conflictului militar care a opus Armenia şi Azerbaidjanul în Nagorno-Karabah şi în care Ankara a sprijinit guvernul de la Baku. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel