Turcia cere o mai bună înțelegere a relațiilor cu SUA, ca dovadă ajutoarele trimise Americii

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Imagini din timpul transportului ajutorului medical trimis de Turcia către SUA, în contextul pandemiei de COVID-19. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Imagini din timpul transportului ajutorului medical trimis de Turcia către SUA, în contextul pandemiei de COVID-19. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat speranţa, într-o scrisoare adresată preşedintelui american Donald Trump, ca importanţa strategică a relaţiilor turco-americane să fie mai bine înţeleasă de Congresul SUA, date fiind solidaritatea şi ajutoarele oferite în timpul pandemiei de coronavirus, informează Agerpres, care citează Reuters.

Scrisoarea lui Erdogan a ajuns marţi împreună cu echipamente medicale din partea Turciei, printre care combinezoane şi măşti chirurgicale, pentru a ajuta aliatul din cadrul NATO în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Palatul Prezidenţial de la Ankara a dat publicităţii scrisoarea miercuri.

Congresul SUA a ameninţat să impună sancţiuni împotriva Turciei după ce aceasta a achiziţionat sisteme de apărare S-400 din Rusia, însă pandemia a anulat planul de activare a acestor sisteme în condiţiile în care Ankara se concentrează pe combaterea bolii.

"Sper că în perioada ce va urma, cu spiritul de solidaritate de care am dat dovadă în timpul pandemiei, Congresul şi mass-media din SUA vor înţelege mai bine importanţa strategică a relaţiilor noastre", a scris preşedintele turc în scrisoare.

El şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor acţiona "într-un mod de care are nevoie lupta noastră comună împotriva problemelor noastre comune".

Relaţiile dintre Turcia şi SUA s-au deteriorat în ultimii ani, ca urmare a divergenţelor asupra Siriei, a sprijinului notabil acordat de SUA miliţiilor kurde şi a condamnării în SUA a unui director al unei bănci turceşti, amintește Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel