Turcia, cel mai mare exercițiu naval din istorie. Nave de luptă, avioane și elicoptere vor fi desfășurate pe trei mări

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Marina militară a Turciei a lansat luni unele din cele mai ample exerciţii navale ale acestei ţări, care vor avea loc până pe 25 mai pe mările din vecinătate.

Exerciţiile, denumite SeaWolf 2019, se desfăşoară în Marea Mediterană, Marea Egee şi Marea Neagră, iar startul lor va fi dat în provincia sudică Mugla.

La ele participă, în total, 131 nave de luptă, 57 de avioane, 33 de elicoptere şi 25.900 de militari, inclusiv echipe de căutare şi salvare pe mare.

Potrivit unui comunicat al Marinei, urmează să fie testate sisteme de armamente, artilerie navală şi alte mijloace militare de fabricaţie internă, precum fregate, submarine, drone şi lansatoare multiple de rachete.

Unităţile participante vor executa exerciţii strategice şi operaţionale pe baza unor scenarii de criză şi situaţii de război, precum şi de dezastre naturale, menţionează comunicatul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel