Turcia, ambasador rus asasinat în 2016. Un polițist a fost arestat pentru terorism

Tudor Curtifan / 26 iul 2018 / 19:06
Asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov, 19 decembrie 2016, de un poliţist turc
Asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov, 19 decembrie 2016, de un poliţist turc

Un fost poliţist turc a fost arestat în legătură cu asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia în 2016, a informat joi agenţia de presă Anadolu, preluată de dpa. 

Ambasadorul Andrei Karlov a fost împuşcat mortal pe 19 decembrie 2016 la o expoziţie în capitala turcă, Ankara. Atacatorul, care a fost ucis de poliţişti, a strigat sloganuri islamiste şi a denunţat implicarea Rusiei în conflictul sirian. 

Mass-media de stat turce l-au identificat pe fostul ofiţer de poliţie arestat joi ca Ufuk G. 

Arestarea are loc în ziua în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se întâlneşte cu preşedintele rus Vladimir Putin cu ocazia unui summit în Africa de Sud. 

În 2016, Erdogan a declarat că predicatorul islamic Fethullah Gulen s-a aflat în spatele asasinării lui Karlov. Ankara îl acuză de asemenea pe Gulen pentru lovitura de stat eşuată din 15 iulie 2016. 

Ufuk G. a fost arestat sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie teroristă. El neagă că a fost membru al mişcării lui Gulen. 

Opt persoane au fost arestate până acum în legătură cu acest asasinat, potrivit Anadolu. În aprilie, o instanţă din Ankara a ordonat arestarea lui Gulen şi a altor şapte presupuşi adepţi în legătură cu acest caz

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy