Turcia alege tabăra. Erdogan a intervenit în schimbul de replici dintre Biden și Putin

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Vladimir Putin și Recep Taip Erdogan, la expoziția MACS-2019 din Rusia. Sursă foto: PJSC "United Aircraft Corporation"
Vladimir Putin și Recep Taip Erdogan, la expoziția MACS-2019 din Rusia. Sursă foto: PJSC "United Aircraft Corporation"

SUA și Rusia au un dialog la nivel diplomatic la un nivel atât de tensionat care nu a fost atins nici măcar în vremea Răzoiului Rece.

Tensiunile au luat amploare după ce președintele american Joe Biden a declarat în cadrul unui interviu la ABC News: 'Da, cred', când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este 'un criminal'. 

Ca răspuns, Federația Rusă și-a rechemat la Moscova, pentru consultări, ambasadorul din Statele Unite ale Americii. 

Tot în cadrul unei emisiuni de televiziune, Vladimir Putin i-a răspuns lui Biden: „Ce i-aş răspunde? I-aş spune: 'Să fii sănătos!' Îi doresc multă sănătate (...) Cine zice, el este. Nu este doar expresie infantilă, o glumă. Sensul este profund şi psihologic. Vedem întotdeauna propriile noastre caracteristici în celălalt', a afirmat Putin.

 

Erdogan îl critică pe Biden și crede că Putin e un om inteligent

 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost întrebat despre conflictul diplomatic dintre Moscova și Washington. Erdogan a criticat declarațiile omologului său american.

Liderul turc a transmis că remarca lui Biden este inadecvată iar folosirea unor asemenea termeni din partea unui șef de stat e de neacceptat. „Putin a făcut ceea ce trebuia să facă. A dat un răspuns foarte inteligent și elegant”, a precizat Erdogan, potrivit celor de la Daily Sabah.

De la învestirea în funcție, Joe Biden și-a înăsprit discursul la adresa Federației Ruse. Comentând ingerința Moscovei în alegerile din SUA, Biden a dat asigurări că Rusia „va plăti” această acțiune.

Totodată,  la mijlocul lunii febraurie, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, președintele SUA a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă Rusia pentru „democrațiile noastre”.

"Kremlinul atacă democraţiile noastre. Putin caută să slăbească proiectul european şi alianţa noastră NATO. El vrea să saboteze unitatea transatlantică şi determinarea noastră, pentru că este mult mai uşor pentru Kremlin să intimideze şi să ameninţe state luate separat decât să negocieze cu o comunitate transatlantică puternică şi unită”, spunea la vremea respectivă Joe Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel