Turcia acuză Grecia că încearcă să atragă UE în conflictul dintre cele două state în Mediterana de Est

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Hulusi Akar, ministrul Apărării de la Ankara. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia - Facebook
Hulusi Akar, ministrul Apărării de la Ankara. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia - Facebook

Ministrul apărării de la Ankara, Hulusi Akar, a cerut Greciei să dialogheze cu partea turcă pentru ajunge la o soluție în ceea ce privește disputa din Mediterana de Est.

Hulusi Akar a transmis că Turcia își va proteja interesele proprii și a acuzat Grecia că încearcă să implice Uniunea Europeană în conflictul dintre cele două state.

Akar a transmis Atenei că în cazul în care „caută soluții în altă parte” pentru remedierea conflictului, această situație „nu va putea fi rezolvată”, notează publicația Hurriyet. Șeful apărării turce a reiterat poziția îndreptată spre dialog a Turciei pentru rezolvarea problemei. El a cerut Atenei același lucru.

Pe de altă parte autoritățile turce, scrie Anadolu, au anunțat că au prelungit până pe data de 15 iunie 2021 misiunea de explorare în zona disputată din Mediterana de Est. E de așteptat ca această decizie să ducă la noi proteste din partea Atenei.

Amintim că la summitul Consiliului European care a avut loc în data de 10 și 11 decembrie, liderii statelor membre ale UE, reuniţi la Bruxelles, au decis să sancţioneze acţiunile „ilegale şi agresive” ale Turciei în Marea Mediterană împotriva Greciei şi Ciprului.

Grecia și Cipru au solicitat măsuri mult mai dure, inclusiv un embargo al armelor împotriva Turciei, măsură care nu a fost împărtășită de Germania.

Turcia şi Grecia, state membre NATO, sunt angrenate într-o dispută legată de revendicările privind resursele de hidrocarburi din Mediterana de Est şi de extinderea platourilor lor continentale.

CITEȘTE ȘI: Germania se opune embargoului asupra armelor cerut de Grecia împotriva Turciei

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel