Germania se opune embargoului asupra armelor cerut de Grecia împotriva Turciei

Eduard Pascu / 22 dec 2020 / 13:58
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia - T.C. Millî Savunma Bakanlığı Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia - T.C. Millî Savunma Bakanlığı Facebook

Ministrul de externe Heiko Maas a declarat că embargoul nu este corect din punct de vedere strategic, deoarece Turcia este membră NATO.

Germania este împotriva solicitărilor Greciei de a impune Turciei un embargo asupra armelor din cauza tensiunilor din estul Mediteranei, a declarat marți ministrul de externe german, citat de Anadolu.

Heiko Maas a declarat agenției de știri DPA că embargoul asupra armelor impus Turciei este "incorect din punct de vedere strategic". "Nu este ușor să faci asta unui membru NATO", a spus el, adăugând că "Turcia a cumpărat cu ușurință rachete din Rusia atunci când nu le-a putut obține din SUA".

Împărtășindu-și speranțele că disputa din Mediterana de Est ar putea fi rezolvată pe canale diplomatice, Maas a spus: "Desigur, continuăm să credem că există o soluție la conflict și că nu trebuie să scoatem un partener NATO din cooperarea în domeniul armelor."

Grecia a cerut UE, înaintea summitului liderilor UE din 10-11 decembrie, să impună Turciei un embargo asupra armelor din cauza tensiunilor recente din estul Mediteranei. Dar majoritatea liderilor europeni s-au opus ideii unui embargo asupra armelor sau a unor sancțiuni economice, optând în schimb pentru o linie mai blândă.

Citește și: Acţiunile agresive ale Turciei determină Grecia să majoreze de 5 ori cheltuielile pentru achiziţii militare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy