Turcia a primit oferte pentru înlocuirea F-35. Erdogan: ”Gata, avem alternative”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane F-35 Lightning II, sursă foto: f35.com
Avioane F-35 Lightning II, sursă foto: f35.com

Turcia a anunțat că este pregătită să accepte oferte pentru avioane de generația a cincea.

Dacă Statele Unite vor continua să refuze vânzarea avioanelor F-35 către Turcia, Ankara anunță că are alternative pentru achiziționarea altor aeronave.

Potrivit Topwar, Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a anunțat că Ankara a primit deja oferte pentru aeronave moderne, oferte ce reprezintă o alternativă pentru avioanele americane F-35.

„Gata, avem alternative. Există mai multe posibilități de achiziționare iar încă se trimit oferte Turciei”, a precizat Erdogan.

Președintele Turciei nu a dat însă detalii cu privire la aceste oferte și nici nu a specificat despre ce modele de aeronave este vorba.

 

Niciun secret: Alternativa Turciei pentru F-35, avioanele rusești

 

Deși Erdogan a refuzat să numească un posibil client, este ușor de speculat că liderul de la Ankara făcea referire la Rusia. Nu este niciun secret că la finele lunii august, în timpul unei vizite în Rusia, Erdogan a inspectat avioanele rusești Su-35 și Su-57, ultimul de generația a cincea. Erdogan nu s-a ferit să precizeze că nu a venit „degeaba în Rusia” iar aeronavele rusești reprezintă o variantă reală pentru înlocuirea F-35.

Turcia a făcut parte din statele care au ajutat la dezvoltarea F-35, dar a fost exclusă din program după ce autoritățile de la Ankara au decis să achiziționeze sistemul rusesc S-400, incompatibil cu avioanele F-35. Turcii ar fi trebuit să achiziționeze 100 de aparate F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel