Războiul din Siria: Armata turcă a distrus încă un sistem de apărare rusesc Panţîr-S1 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate turce (TSK) au distrus, în cursul zilei de 3 martie, un alt sistem de apărare aeriană Panţîr-S1 (denumirea NATO/AISC: SA-22 Greyhound), oferit armatei siriene de către Rusia şi folosit în ofensiva militară asupra provinciei Idlib din nord-estul Siriei.

Potrivit mai multor rapoarte mass-media, sistemul de apărare aeriană Pantsir-S1 a fost distrus de vehiculele aeriene fără pilot (UAV) ale Forţelor Aeriene ale Turciei, în noaptea de 3 martie, în timp ce radarul sistemului era activ.

Analiştii OSINT ai platformei T-Intelligence, care oferă analize strategice şi rapoarte de pe câmpul de luptă, au precizat că sistemul de apărare aeriană Pantsir-S1 ar fi fost distrus de o dronă Bayraktar-2TB a Forţelor Aeriene ale Turciei.

Potrivit Defense Blog, unii experții sunt de parare că rachetele care au distrus sistemul Panţîr-S1 au fost trase din avioane de vânătoare F-16 ale Forţelor Aeriene ale Turciei şi nu de drone.

Conforma altor surse, pe lângă drone şi avioane F-16, Turcia folosește, pentru a întreprinde atacuri asupra sistemelor de apărare aeriană ruseşti Panţîr-S, cele mai noi şi avansate capabilități de război electronic de care dispune, inclusiv un sistem de război electronic mobil de tip KORAL.

Anterior, Turcia a confirmat clar că forțele sale armate folosesc sisteme electronice de război pentru a sprijini operațiunile militare din nord-estul Siriei.

Amintim că, Forțele Armate turce (TSK) au efectuat, pe 28 februarie, atacuri aeriene asupra mai multor elemente de tehnică militară care aparţineau armatei regimului Assad. Oficialii turci au raportat că în timpul atacurilor aeriene au fost distruse cinci elicoptere siriene, 23 de vehicule blindate, 23 de piese de artilerie, un sistem de rachete Buk-M1-2 și un sistem de apărare aeriană Pantsir-S1 – la acel moment primul din cele două deja distruse până la acesta ora.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel