Turcia a desemnat partenerul ucrainean cu care va produce noile corvete pentru Ucraina

Cătălin Costea |
Data publicării:

Turcia a ales Șantierul naval "Ocean" din Nikolaev pentru construcția corvetelor turcești destinate Forțelor Navale din Ucraina, conform contractului semnat între părți pe 14 decembrie la Kiev, a anunțat recent serviciul de presă al companiei “Ocean”.

„Șantierul naval Ocean a semnat un memorandum cu reprezentanții din domeniul apărării ai Republicii Turcia privind activitățile comune de implementare a proiectului de construire a unei serii de corvete pentru marina ucraineană, respectiv pentru implementarea acordului-cadru din domeniul militar semnat la Ankara în octombrie 2020, în cadrul ședinței președinților din Ucraina și Turcia, precum și a contractului pentru construcția corvetelor, semnat de părți pe 14 decembrie anul acesta, la Kiev”, se precizează în comunicatul șantierului naval ucrainean.

Pentru a alege compania ucraineană parteneră în programul pentru corvetă, reprezentanți turci din domeniul apărării de stat au efectuat un audit privind capacitățile tehnice ale întreprinderilor de construcții navale din Ucraina. În urma acestuia, luând în considerare capacitățile tehnice ale întreprinderii, pregătirea personalului și programul actual de modernizare a mijloacelor de producție, șantierul naval „Ocean” a fost selectat și inclus în programul corveta.

Comentariul autorului: Până în prezent cooperarea tehnico-militară dintre Ucraina și Turcia respectă aproape cu rigurozitate termenele și pașii asumați în memorandumul asumat în octombrie. 

Pe 14 decembrie, la Kiev, Ministerul Apărării din Ucraina a semnat cu companiile turcești de profil acordul convenit prin memorandum, privind transferul de tehnologie și producția de vehicule aeriene fără pilot de atac, precum și producția de corvete pentru asigurarea necesarului Forțelor Navale ale Ucrainei.

Potrivit oficialilor militari ucraineni, în următorii ani Ucraina va achiziționa patru corvete menite să contribuie semnificativ la consolidarea capacității de luptă a marinei ucrainene și la creșterea securității în regiunea Marea Neagră - Marea Azov. În paralel cu acestea, există discuții avansate privind achiziționarea a opt vedete purtătoare de rachete, cu rachete NSM moderne cu raza de acțiune de 180 km, și a două dragoare de mine, din Marea Britanie, precum și a cinci vedete de luptă clasa “Island”, dintre care două sunt deja în Ucraina de un an, și a 15-16 vedete de patrulare clasa Mark VI, din SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel