Rusia: Un bombardier Tu-160 a lansat cu succes rachete Kh-101

Darius Muresan / 19 dec 2018 / 11:35

Un bombardier strategic Tupolev Tu-160 a lansat cu succes 12 rachete de croazieră Kh-101.

Anunțul privind testul bombardierului Tu-160 cu rachetele de croazieră Kh-101 a fost făcut de către ministrul Apărării al Federației Ruse, Sergheii Shoigu, la o reuniune la care a participat și președintele Vladimir Putin, informează agenția de presă TASS.

În noiembrie, bombardierul strategic Tu-160, care a fost supus unui proces de modernizare, a reușit lansarea cu succes a 12 rachete de croazieră Kh-101, la poligonul Pemboi”, a declarat ministrul Shoigu, care a adăugat că misiunea s-a desfășurat sub instrucțiunile președintelui Federației Ruse.

Ministrul Apărării a precizat că Forțele Armate ale Rusiei își dezvoltă potențialul pentru a putea contracara desfășurarea scutului antirachetă construit de Statele Unite ale Americii.

Obiectivul stabilit în 2017, ca forțele nucleare să beneficieze de armament modern în proportie de 82%, a fost îndeplinit”, a mai adăugat ministrul.

Shoigu mai transmite, potrivit sursei citate, că anul acesta au fost modernizate cu succes un bombardier Tu-160 și patru bombardiere Tu-95MS.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy