Rusia: Un bombardier Tu-160 a lansat cu succes rachete Kh-101

Darius Muresan |
Data publicării:

Un bombardier strategic Tupolev Tu-160 a lansat cu succes 12 rachete de croazieră Kh-101.

Anunțul privind testul bombardierului Tu-160 cu rachetele de croazieră Kh-101 a fost făcut de către ministrul Apărării al Federației Ruse, Sergheii Shoigu, la o reuniune la care a participat și președintele Vladimir Putin, informează agenția de presă TASS.

În noiembrie, bombardierul strategic Tu-160, care a fost supus unui proces de modernizare, a reușit lansarea cu succes a 12 rachete de croazieră Kh-101, la poligonul Pemboi”, a declarat ministrul Shoigu, care a adăugat că misiunea s-a desfășurat sub instrucțiunile președintelui Federației Ruse.

Ministrul Apărării a precizat că Forțele Armate ale Rusiei își dezvoltă potențialul pentru a putea contracara desfășurarea scutului antirachetă construit de Statele Unite ale Americii.

Obiectivul stabilit în 2017, ca forțele nucleare să beneficieze de armament modern în proportie de 82%, a fost îndeplinit”, a mai adăugat ministrul.

Shoigu mai transmite, potrivit sursei citate, că anul acesta au fost modernizate cu succes un bombardier Tu-160 și patru bombardiere Tu-95MS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel