Trupele Ungariei își vor continua misiunea în Irak

Tudor Curtifan |
Data publicării:

NATO și-a suspendat misiunea de instruire a trupelor irakiene pe fondul escaladării tensiunilor dintre SUA și Iran, dar decizia nu pare să afecteze trupele Ungariei.

Trupele maghiare aflate în Irak vor continua să își îndeplinească misiunile de securitate, potrivit unui comunicat al Ministerului Aprării de la Budapesta, citat de Daily News Hungary. Poziția Ungariei este o reacție la decizia NATO care și-a suspendat operațiunile de antrenament din Irak, după acțiunea SUA care a dus la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac la Bagdad.

Misiunea NATO în Irak, care numără câteva sute de soldaţi, antrenează din octombrie 2018 forţele acestei ţări, la solicitarea guvernului irakian, pentru a împiedica revenirea grupării jihadiste Stat Islamic.

Ministerul Apărării din Budapesta a dat asigurări că se iau toate măsurile pentru a garanta siguranța soldaților maghiari. Budapesta a mai anunțat că trupele maghiare contribuie la NATO și la operațiunile coaliției prin menținerea securității în Irak.

Totodată, decizia NATO de a suspenda programele de instruire din Irak, ca măsură de precauție, a afectat doar o mică parte din contingentul maghiar din Irak, care este activ și în alte domenii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel