Trupele ruse din Transnistria, exercițiu militar de tragere chiar în ajunul Zilei Memoriei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
transnistria
transnistria

Noi exerciții militare, cu trageri, au fost organizate de trupele ruse dislocate în Transnistria, în ajunul Zilei Memoriei.

Exercițiile au avut loc tocmai când la Chișinău erau comemorați combatanții căzuți în lupta pentru integritatea R epublicii Moldova în războiul de pe Nistru din 1992.

Grupul Operațional al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea separatistă a efectuat o sesiune de control pe 1 martie 2019. În timpul exercițiilor, militarii și pompierii au executat trageri din mitraliere de calibru mare, potrivit Ministerul Apărării al Federației Ruse, informează Radio Chișinău.

„În perioada de instruire, șoferi au parcurs circa 5 mii kilometri, iar soldații unități de infanterie motorizată au folosit peste 200 mii de muniții", notează ministerul rus.

La 2 martie, 1992, a început conflictul armat de pe Nistru, cunoscut ca războiul moldo-rus, confruntare militară dintre Chișinău și autoproclamata republică transnistreană. Pe 29 iulie, în regiune au intrat așa-zisele trupe de pacificatori ruși.

Conform Acordului privind principiile de reglementare pașnică a conflictului armat de pe Nistru, semnat în 1992 la Moscova, în Zona de Securitate (peste 200 km de-a lungul râului), au fost instalate posturile forțelor de menținere a păcii din Rusia, Moldova și Transnistria.

Pe teritoriul regiunii transnistrene se află în prezent peste 1500 de militari ruși, iar peste 20.000 de tone de muniție și bombe sunt ținute în depozitele militare din satul Cobasna.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel