Trupele ruse au încheiat verificarea nivelului de pregătire pentru participarea la exercițiul strategic “Caucaz-2020”

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse s-a încheiat verificarea nivelului de pregătire al forțelor și trupelor, care s-a desfășurat, la ordinul președintelui Vladimir Putin, începând din 17 iulie.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, scopurile de bază ale activității au constat în evaluarea capacității organelor de conducere militară de a asigura securitatea în partea de sud-vest a țării, unde se mențin amenințările cu caracter terorist, și în verificarea nivelului de pregătire al trupelor și forțelor pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

În total, la verificarea de amploare au participat aproape 150.000 de militari, aproximativ 400 de aparate de zbor, peste 26.000 de unități de armamente, tehnică militară și specială, precum și peste 100 de nave de luptă și auxiliare.

În 52 de poligoane terestre și maritime, trupele Regiunilor Militare, Flotei de Nord, Flotei din Marea Neagră, Flotei din Marea Baltică, Flotei din Oceanul Pacific, precum și subunitățile Trupelor de Desant Aerian au executat 56 de exerciții la diferite niveluri.

Pe parcursul pregătirilor pentru manevrele Caucaz-2020, au fost executate diverse exerciții în teren muntos. Personalul Bazelor Militare ruse din Abhazia și Osetia de Sud a desfășurat exerciții cu dublă partidă și cu întrebuinațarea la scară largă a a subunităților de infanterie moto, tancuri, artilerie, precum și a subunităților de geniu și de protecție RCB (radiații, chimică și biologică).

În Kamchatka, în Arctica și în Crimeea a fost dusă lupta de contact pentru litoral, cu întrebuințarea aviației, flotei, Trupelor de Apărare de Coastă și Aviației navale. În poligoane din Regiunea Volgograd, forțele de apărare antiaeriană și subunități de război electronic au desfășurat activități de contracarare a dronelor de atac ale adversarului. În același loc, subunități de infanterie moto au învins adversarul convențional în luptele urbane.

Trupele Regiunii Militare Vest au desfășurat un sistem modular de conducere a trupelor, care este rezistent la atacurile adversarului împotriva centrelor de comandă. Subunitățile Trupelor de Geniu au lucrat la refacerea traficului rutier pe porțiuni de drum deteriorate.

Trupele de Desant Aerian au implicat aproape 6.000 de militari pentru desantări în poligoane din Regiunea Ryazan. La manevre au participat peste 30 de avioane Il-76MD aparținând Aviației Militare de Transport, peste 10 elicoptere de transport și luptă Mi-8AMTȘ, elicoptere de atac Mi-24 și avioane de vânătoare-bombardament Su-34.

Echipajele subunităților de apărare antiaeriană au îndeplinit misiuni de acoperire a raioanelor de concentrare a marilor unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud, care au fost implicate în verificarea inopinată în Caucazul de Nord, Transcaucazia, Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, în Ținutul Krasnodar (zona Kuban) și Republica Crimeea. 

Subunități de rachete din Regiunea Leningrad și din Kuban, dotate cu complexe Iskander-M, au executat atacuri asupra forțelor adversarului convențional. În zona Mării Caspice, infanteriștii marini, în cooperare cu complexele de rachete de coastă Bal, au împiedicat debarcarea desantului pe litoral și au distrus grupările navale ale adversarului.

Pe lângă desfășurarea de acțiuni de luptă în zonele muntoase și împădurite, în timpul verificării inopinate, la toate flotele au fost executate exerciții de debarcare a desantului maritim, de cucerire și menținere a litoralului, precum și de acoperire a detașamentelor navelor de desant din aer. De asemenea, a fost asigurată apărarea antimină, antinavă și antiaeriană a forțelor de desant.

“Grupările navale tactice desfășurate vor executa activități comune cu Forțele Terestre de localizare și distrugere a formațiunilor înarmate ilegale pe litoralul maritim. În poligoanele Opuk, Rybachy, Khmelevka și la Cap Klerk vor fi îndeplinite misiuni de debarcare a dedsantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat”, a declarat adjunctul ministrului rus al apărării pentru atașații militari la Moscova.

În ziua principală a verificării inopinate, a avut loc și începerea construcției de nave de luptă pentru zona maritimă îndepărtată. Pe 20 iulie, președintele rus, Vladimir Putin, s-a deplasat la Șantierul Naval Zaliv din Kerci, unde, pentru prima dată în istoria construcțiilor navale ruse, a început construirea a două nave universale de desant, Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Potrivit declarațiilor lui Vladimir Putin, Federația Rusă intenționează să continue construirea de nave universale de desant (porelicoptere). O decizie în acest sens va fi luată pe baza practicii de întrebuințare a primelor nave universale de desant. Tema întrebuințării acestora de către Infanteria Marină în perspectiva anului 2030 va fi discutată în cadrul unei mese rotunde la Forumul Tehnico-Militar Internațional Armata-2020.

Rezultatele activităților de instrucție efectuate în cadrul verificării inopinate vor fi luate în calcul la admiterea marilor unități operative, marilor unități și unități militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse la exercițiul de comandament și stat major Caucaz-2020, care va fi executat în luna septembrie. Potrivit declarațiilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, pentru pregătirea exercițiului vor fi folosite lecțiile învățate în conflictele militare moderne, iar comandanții vor fi stimulați să ia decizii nestandardizate pentru îndeplinirea misiunilor încredințate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel