Trump le cere statelor europene să-şi repatrieze cetăţenii care au luptat de partea Statul Islamic

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a făcut din nou presiuni luni asupra statelor europene să-şi repatrieze cetăţenii care au luptat pentru Statul Islamic şi sunt acum prizonieri într-o tabără controlată de aliaţii kurzi ai SUA, în deşertul din nord-estul Siriei, transmite dpa.

Într-o declaraţie în prezenţa cancelarului german Angela Merkel, înaintea discuţiilor bilaterale în marja summitului G7 de la Biarritz, Trump a afirmat că situaţia actuală ''nu este corectă'' faţă de Statele Unite.

''Vrem să-i dăm înapoi în zonele de unde au venit'', a spus preşedintele american. Trump a precizat că ''cea mai mare parte'' a acestor luptători străini provin din Europa, el nominalizând Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Totodată, Donald Trump a felicitat armata americană pentru înfrângerea autoproclamatului califat al SI. ''Am făcut o treabă grozavă'', a spus el. În replică, Angela Merkel a arătat că Germania repatriază anumite familii ale unor luptători jihadişti.

Vezi și:  Trump amenință cu eliberarea luptătorilor Statului Islamic veniți din Germania și Franța

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel