Trump amenință cu eliberarea luptătorilor Statului Islamic veniți din Germania și Franța

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Luptător al Statului Islamic (ISIS)
Luptător al Statului Islamic (ISIS)

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că alte state vor trebui să preia lupta împotriva combatanţilor Statului Islamic (SI), dând drept exemplu Rusia, Pakistan şi Iran, transmite Reuters.

Preşedintele Trump le-a spus reporterilor de la Casa Albă că, dacă Europa nu îi preia pe luptătorii SI luaţi prizonieri, el va trebui să-i elibereze în ţările de unde aceştia au venit, precum Germania şi Franţa.

Mii de persoane - bărbaţi, femei şi copii - din peste 50 de ţări se află în tabere de detenţie în nord-estul Siriei, prizonieri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) sprijinite de SUA.

Dintre aceştia, cel puţin 2.000 sunt presupuşi luptători străini, mulţi originari din state occidentale. Soarta lor rămâne nerezolvată cât timp ţările lor le blochează revenirea de teamă că foştii luptători ai SI ar putea constitui o ameninţare pentru securitatea naţională.

Vezi și: Gruparea Stat Islamic din Siria promite noi atacuri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel