Trump l-ar putea invita pe Putin la următorul Summit G7

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Donald Trump i-ar putea invita pe reprezentanții Rusiei cu statut de oaspeți la următorul summit G7, care urmează să aibă loc anul viitor în Statele Unite, potrivit unui articol al publicatiei ucrainene Evropeiskaya Pravda, transmite paginaderusia.

Trump îi poate invita pe ruși la fel cum a făcut președintele francez Emmanuel Macron la actualul summit, invitându-l pe ministrul iranian de externe, Javad Zarif, aflat sub sancțiunile SUA.

Franța nu i-a avertizat în prealabil pe colegii de G7 cu privire la sosirea oficialului iranian, informându-i abia în cursul cinei de sâmbătă, când Macron i-a întrebat pe președinți și prim-miniștrii dacă nu sunt împotriva.

Până la urmă, negocierile cu Zarif au fost purtate doar de francezi, în prezența altor diplomați europeni. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă președintele rus Vladimir Putin va fi de acord să participe la summit cu statut de invitat, deoarece Moscova și-a exprimat îndoielile de principiu cu privire la necesitatea întoarcerii în clubul G7.

Trump a spus deja că este „destul de posibil” să-l invite pe Putin ca oaspete la summitul G7 din Statele Unite.

Marea Britanie, Germania, Franța și Canada au respins ideea de a reprimi Rusia ca membru cu drepturi depline, atâta timp cât Putin nu a făcut concesii pentru Ucraina.

Vezi și: Scandal la Summitul G7 din cauza lui Putin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel