Scandal la Summitul G7 din cauza lui Putin

DefenseRomania Team / 26 aug 2019 / 10:56

Președintele SUA, Donald Trump, s-a certat cu alți lideri ai clubului G7 în timpul summitului de la Biarritz, în sudul Franței, scrie publicația britanică The Guardian, transmite paginaderusia.

În timpul cinei la deschiderea oficială a summit-ului, Trump a insistat că prezența președintelui rus este necesară pentru a discuta probleme vizând Iranul, Coreea de Nord și Siria.

Potrivit publicației, Trump a fost sprijinit doar de premierul italian Giuseppe Conte. Toate celelalte țări s-au opus, iar Japonia a rămas neutră.

„În acest moment, situația a început cel puțin să se încălzească. Cei mai mulți lideri au insistat ca G7 să rămână o comunitate a democrațiilor liberale și, prin urmare, i-au spus lui Trump că președintele Putin, care nu corespunde acestei condiții, nu trebuie să aibă voie să se întoarcă”, a spus sursa.

Clubul G7 include democrațiile puternic industriaizate ale lumii: SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Japonia.
La 19 august, la o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, președintele francez Emmanuel Macron a spus că problema revenirii la formatul G8 și normalizarea relațiilor dintre Rusia și UE depinde de rezolvarea situației din estul Ucrainei.
Pe 20 august, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că va sprijini revenirea Rusiei în grupul țărilor cu cele mai dezvoltate economii, dacă va fi făcută o astfel de propunere.

Vezi și: Giuseppe Conte și Donald Trump vor reintegrarea Rusiei în G7

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy