Trump: Iranul nu va deține niciodată arme nucleare

Tudor Curtifan / 06 ian 2020 / 17:12

Președintele american Donald Trump dă asigurări pe fondul escaladării tensiunilor dintre Iran și Statele Unite ale Americii, după asasinarea generalului iranian Qassan Soleimani.

Într-un mesaj postat în urmă cu câteva minute pe pagina personală de Facebook, Donald Trump a transmis un semnal categoric, folosind majusculele. ”IRAN WILL NEVER HAVE A NUCLEAR WEAPON!” (Iranul nu va deține niciodată o armă nucleară).

Iranul a anunţat duminică o nouă diminuare a angajamentelor asumate prin acordul nuclear internaţional încheiat în 2015, renunţând şi la ultima restricţie din acest acord pe care încă o mai respecta, şi anume limitarea numărului de centrifuge. Teheranul îşi va continua programul nuclear fără nicio limitare, inclusiv fără o limitare a îmbogăţirii uraniului, precizează guvernul iranian într-o declaraţie.

Tensiunile dintre Iran și SUA au escaladat după operațiunea americană din Irak în urma căreia a fost asasinat generalul iranian Qassem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în regiune și creierul din spatele atacurilor milițiilor sprijinite de Iran împotriva Statelor Unite.

Nouă state deţin arme nucleare: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy