Trump: Iranul nu va deține niciodată arme nucleare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Donald Trump dă asigurări pe fondul escaladării tensiunilor dintre Iran și Statele Unite ale Americii, după asasinarea generalului iranian Qassan Soleimani.

Într-un mesaj postat în urmă cu câteva minute pe pagina personală de Facebook, Donald Trump a transmis un semnal categoric, folosind majusculele. ”IRAN WILL NEVER HAVE A NUCLEAR WEAPON!” (Iranul nu va deține niciodată o armă nucleară).

Iranul a anunţat duminică o nouă diminuare a angajamentelor asumate prin acordul nuclear internaţional încheiat în 2015, renunţând şi la ultima restricţie din acest acord pe care încă o mai respecta, şi anume limitarea numărului de centrifuge. Teheranul îşi va continua programul nuclear fără nicio limitare, inclusiv fără o limitare a îmbogăţirii uraniului, precizează guvernul iranian într-o declaraţie.

Tensiunile dintre Iran și SUA au escaladat după operațiunea americană din Irak în urma căreia a fost asasinat generalul iranian Qassem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în regiune și creierul din spatele atacurilor milițiilor sprijinite de Iran împotriva Statelor Unite.

Nouă state deţin arme nucleare: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel