Trump, întâlnire cu Macron: Vrem o Europă puternică, mai mult pentru apărare

Raluca Andrei |
Data actualizării: | Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat sâmbătă la Paris că SUA doresc ''o Europă puternică'' şi sunt dispuse să-şi ajute aliatul, dar Europa trebuie să fie corectă atunci când vine vorba de împărţirea sarcinii privind apărarea, relatează agenţia Reuters.

''Dorim o Europă puternică, este foarte important pentru noi şi, indiferent de modul în care putem face aceasta, cel mai bine şi mai eficient ar fi ceea ce dorim amândoi'', a declarat preşedintele american după ce a fost întâmpinat de către şeful statului francez, Emmanuel Macron, la Paris.

Întrebat ce a vrut să spună când a scris pe Twitter că se simte insultat de comentariile lui Macron că Europa ar trebui să-şi reducă dependenţa de SUA în materie de securitate, Trump a răspuns: ''Dorim să ajutăm Europa, dar ea trebuie să fie corectă. În prezent, împărţirea sarcinii s-a făcut în mare parte pe SUA''.

La rândul său, Macron a afirmat că împărtăşeşte opinia lui Trump că Europa trebuie să contribuie financiar mai mult la costurile NATO. ''De aceea, cred că propunerile mele pentru apărarea europeană sunt în deplină concordanţă cu aceasta'', a spus preşedintele francez.

În cadrul întâlnirii lor, cei doi lideri vor discuta subiecte ce includ Iranul, conflictele din Siria şi Yemen, schimbările climatice, comerţul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel