Trump cere Europei să primească înapoi 800 de combatanți ISIS

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Președintele SUA, Donald Trump, cere Europei să primească sute de combatanți ISIS, capturați în SUA. În caz contrat, amenință că vor fi eliberați. 

”SUA cer Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi altor aliaţi europeni să primească înapoi peste 800 de combatanţi ai ISIS pe care i-am capturat în Siria şi să-i judece”, a scris preşedintele SUA într-o serie de postări pe Twitter.

”Califatul este gata să cadă. Alternativa nu este una bună, pentru că vom fi forţaţi să-i eliberăm. SUA nu vor să vadă cum aceşti combatanţi ai ISIS se întorc în Europa, care este locul în care se aşteaptă să meargă”, a adăugat Trump.

Președintele american a mai postat: ”Facem atât de mult şi cheltuim atât de mult. A venit timpul ca alţii să iasă în faţă şi să facă treaba pentru care sunt foarte capabili. Noi ne retragem după ce victoria asupra califatului va fi 100%!”. 

Pe marginea Conferinţei pentru securitate de la Munchen, el a declarat presei că SUA vor ca alte ţări să ofere militari şi alte resurse pentru a contribui la securizarea Siriei.

Donald Trump a provocat îngrijorare în decembrie când a anunţat brusc că SUA îşi vor retrage trupele din Siria şi că gruparea Stat Islamic a fost deja învinsă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel