Trump, adunare ONU. Sancționarea Coreii de Nord: "Vom continua"

Ana Ionescu / 26 sep 2018 / 20:13

Preşedintele american Donald Trump a cerut miercuri, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, respectarea cu stricteţe a sancţiunilor internaţionale impuse Coreii de Nord, până la denuclearizarea acesteia.

"Cred că vom obţine un acord"; liderul nord-coreean "Kim Jong-Un, un om pe care l-am cunoscut şi îl apreciez, doreşte pacea şi prosperitatea pentru Coreea de Nord", a declarat liderul american.

"Pentru a ne asigura că aceste progrese continuă, trebuie să punem în aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU până la realizarea denuclearizării", a adăugat el, criticând faptul că "unele ţări încalcă deja aceste sancţiuni".

Trump a adăugat că urmează să anunţe în viitorul apropiat data şi locul exacte ale următoarei sale întâlniri cu Kim Jong-Un.

Pe de altă parte, secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat miercuri, cu prilejul participării sale la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU, că a avut o întâlnire ''foarte benefică" cu ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-Ho cu privire la denuclearizarea Coreii de Nord.

Cei doi oficiali au discutat despre următorul summit între Donald Trump şi Kim Jong-Un, precum şi despre paşii de urmat pentru denuclearizarea Coreii de Nord, a scris Pompeo pe Twitter. "Este încă mult de lucru, dar vom continua să avansăm", a adăugat el

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy