Trump, adunare ONU. Sancționarea Coreii de Nord: "Vom continua"

Ana Ionescu |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a cerut miercuri, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, respectarea cu stricteţe a sancţiunilor internaţionale impuse Coreii de Nord, până la denuclearizarea acesteia.

"Cred că vom obţine un acord"; liderul nord-coreean "Kim Jong-Un, un om pe care l-am cunoscut şi îl apreciez, doreşte pacea şi prosperitatea pentru Coreea de Nord", a declarat liderul american.

"Pentru a ne asigura că aceste progrese continuă, trebuie să punem în aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU până la realizarea denuclearizării", a adăugat el, criticând faptul că "unele ţări încalcă deja aceste sancţiuni".

Trump a adăugat că urmează să anunţe în viitorul apropiat data şi locul exacte ale următoarei sale întâlniri cu Kim Jong-Un.

Pe de altă parte, secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat miercuri, cu prilejul participării sale la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU, că a avut o întâlnire ''foarte benefică" cu ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-Ho cu privire la denuclearizarea Coreii de Nord.

Cei doi oficiali au discutat despre următorul summit între Donald Trump şi Kim Jong-Un, precum şi despre paşii de urmat pentru denuclearizarea Coreii de Nord, a scris Pompeo pe Twitter. "Este încă mult de lucru, dar vom continua să avansăm", a adăugat el

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel