Trump a părăsit Casa Albă. Ultimul discurs de la Baza Andrews: Ne vom întoarce într-un fel sau altul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook

Președintele Donald Trump a părăsit oficial Casa Albă și s-a îndreptat spre Joint Base Andrews de unde a rostit un ultim discurs din funcția de al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Ulterior, Donald Trump a efectuat un ultim zbor cu Air Force One, spre Florida. 

Donald Trump a refuzat să participe la ceremonia de inaugurare a președintelui ales Joe Biden. În ultimul său discurs de la Baza Andrews, Trump a fost mai moderat, deși nu a rostit numele lui Biden. A vorbit despre două teme importante: economia și pandemia de COVID-19. A subliniat totodată privilegiile pe care administrația sa le-au acordat veteranilor și cadrelor militare, dar și consolidarea US Army în ultimii patru ani.

„Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi asculta, voi privi. Vă spun că viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun”, le-a transmis Trump susținătorilor săi adunați la Baza Andrews. În ciuda faptului că refuză să recunoască rezultatul alegerilor, președintele Trump a transmis „succes și noroc” noii administrații și și-a manifestat speranța că nu vor fi crescute taxele.

„Cred ca vor avea succes pentru că au deja baza pentru a continua să facă ceva spectaculos. Sunt într-o poziție în care nu au fost niciodată”, a subliniat Trump, făcând referire la guvernarea administrației sale, în ciuda dificultăților uriașe generate de pandemia de COVID-19.

„Vă iubim! Ne vom întoarce într-un fel sau altul! Vreau să îi mulțumesc vicepreședintelui Mike Pence, dar și Congresului. Am lucrat bine cu ei, cel puțin cu unele elemente din Congres”, a conchis Donald Trump.

Democratul Joe Biden devine de azi, după ceremonia de învestire, al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut Donald Trump și va deveni de azi al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump. 

Biden și Trump sunt cei mai votați oameni din istoria SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel