Trump a părăsit Casa Albă. Ultimul discurs de la Baza Andrews: Ne vom întoarce într-un fel sau altul

Tudor Curtifan / 20 ian 2021 / 16:05
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook

Președintele Donald Trump a părăsit oficial Casa Albă și s-a îndreptat spre Joint Base Andrews de unde a rostit un ultim discurs din funcția de al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Ulterior, Donald Trump a efectuat un ultim zbor cu Air Force One, spre Florida. 

Donald Trump a refuzat să participe la ceremonia de inaugurare a președintelui ales Joe Biden. În ultimul său discurs de la Baza Andrews, Trump a fost mai moderat, deși nu a rostit numele lui Biden. A vorbit despre două teme importante: economia și pandemia de COVID-19. A subliniat totodată privilegiile pe care administrația sa le-au acordat veteranilor și cadrelor militare, dar și consolidarea US Army în ultimii patru ani.

„Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi asculta, voi privi. Vă spun că viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun”, le-a transmis Trump susținătorilor săi adunați la Baza Andrews. În ciuda faptului că refuză să recunoască rezultatul alegerilor, președintele Trump a transmis „succes și noroc” noii administrații și și-a manifestat speranța că nu vor fi crescute taxele.

„Cred ca vor avea succes pentru că au deja baza pentru a continua să facă ceva spectaculos. Sunt într-o poziție în care nu au fost niciodată”, a subliniat Trump, făcând referire la guvernarea administrației sale, în ciuda dificultăților uriașe generate de pandemia de COVID-19.

„Vă iubim! Ne vom întoarce într-un fel sau altul! Vreau să îi mulțumesc vicepreședintelui Mike Pence, dar și Congresului. Am lucrat bine cu ei, cel puțin cu unele elemente din Congres”, a conchis Donald Trump.

Democratul Joe Biden devine de azi, după ceremonia de învestire, al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden a fost votat de Colegiul Elctoral pe 15 decembrie 2020, cu 306 voturi, faţă de 232 cât a obținut Donald Trump și va deveni de azi al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden a câștigat și votul popular în noiembrie 2020, cu 81.28 milioane adică 51.3% din sufragii, faţă de 74.22 milioane (46.8 %) cât a obţinut Donald Trump. 

Biden și Trump sunt cei mai votați oameni din istoria SUA.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy