Trump: SUA vor desemna Brazilia aliat major non-NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite vor desemna Brazilia drept aliat major non-NATO, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump.

"Iau această decizie ca recunoaştere a angajamentelor recente ale guvernului Braziliei de a spori cooperarea în domeniul apărării cu Statele Unite şi ca recunoaştere a propriului nostru interes naţional în aprofundarea coordonării noastre în privinţa apărării cu Brazilia", a precizat Trump într-un mesaj către Congres, citat într-un comunicat al Casei Albe.

Când preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a aflat în vizită la Washington în martie, Trump a spus că ar putea chiar susţine aderarea Braziliei la Alianţa Nord-Atlantică.

Bolsonaro, care a fost supranumit 'Donald Trump al Braziliei' în timpul campaniei sale electorale de anul trecut, şi preşedintele american sunt amândoi văzuţi ca populişti de dreapta.

După ce Bolsonaro şi-a preluat funcţia la 1 ianuarie, cele două puteri de pe continentul american au încercat să îşi dezvoltare legăturile comerciale şi în alte domenii.

Desemnarea Braziliei ca aliat major non-NATO ar urma să acorde acestei ţări un acces mai mare la achiziţiile de arme şi echipamente americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel