Trudeau: Serviciile secrete dețin informații care arată că Boeing 737-800 a fost doborât de o rachetă iraniană

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Primul ministru canadian Justin Trudeau
Primul ministru canadian Justin Trudeau

Canada a primit informaţii din partea serviciilor secrete care arată că avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran a fost doborât de o rachetă lansată de armata iraniană, afirmă premierul canadian, Justin Trudeau.

"Avem informaţii ale serviciilor din surse multiple, inclusiv din partea aliaţilor şi propriilor servicii, iar aceste informaţii arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană. Poate că acest lucru s-a întâmplat în mod neintenţionat", a declarat Justin Trudeau, conform postului CTV şi publicaţiei National Post, citează Mediafax.

Afirmația premierului Trudeau vine ca o confirmare la insinuările făcute azi de Doanld Trump care a sugerat că Iranul a doborât din greșeală avionul.

 

Canada cere dreptate după prăbușirea Boeing 737-800

 

"Există evoluţii importante privind potenţialele cauze ale prăbuşirii, iar canadienilor trebuie să li se comunice aceste lucruri. Familiile victimelor canadiene vor răspunsuri, toţi canadienii vor răspunsuri. Eu vreau răspunsuri. Acest lucru înseamnă concluzii, tragere la răspundere, dreptate. Nu vom fi liniştiţi până nu le obţinem", a subliniat Trudeau.

Amintim că un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au decedat


CITEȘTE ȘI: Trump spune că Iranul ar fi doborât din greșeală avionul Boeing 737-800

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel