Trudeau, anunț la Summit: NATO se va implica în Irak. Canada, la comanda misiunii în primul an

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat că Alianţa Nord-Atlantică se va implica în Irak pentru a întări principiile democratice din această ţară din Orientul Mijlociu, iar Canada s-a oferit să fie la comanda misiunii, în primul an.

"O să ascultăm cu atenţie anunţul NATO din această după-amiază, anume faptul că ne vom implica în Irak ca alianţă, în creare de capacităţi, training. Acesta este următorul pas ce are de-a face cu provocarea din Irak. Prima provocare a fost înfrângerea Daesh (gruparea teroristă Stat Islamic - n.r.), iar acum trebuie să reconstruim această democraţie şi să o întărim. NATO îşi va asuma un rol semnificativ, iar Canada va trimite 250 de militari, un număr de elicoptere şi ne oferim, de fapt, să fim la comanda acelei misiuni pentru primul an", a spus premierul canadian în cadrul NATO Engages.

Trudeau a adăugat că ţara sa ştie "că o lume paşnică, o lume mai rezilientă, mai democratică este bună pentru Canada şi este bună pentru noi toţi".

NATO Engages este un simpozion organizat în cadrul summitului NATO, care are loc miercuri şi joi la Bruxelles.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel