Trei distrugătoare ale US Navy s-au întors la Baza Navală Norfolk după o misiune de șapte luni

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a anunțat că distrugătoarele de rachete ghidate din clasa Arleigh-Burke, USS Mason (DDG 87), USS Nitze (DDG 94) și USS Bainbridge (DDG 96) s-au întors la Baza Navală Norfolk pe 5 noiembrie, marcând sfârșitul unei misiuni care a durat șapte luni în zonele de operare ale Flotei 6 și 5 ale SUA, transmite defence blog.

Navele au plecat în misiune pe 1 aprilie ca parte a operațiunilor Destroyer Squadron (DESRON) 2 și a Carrier Strike Group (CSG) în sprijinul stabilității și securității maritime.

"USS Mason, USS Bainbridge și USS Nitze au asigurat o forță adaptabilă și persistentă, îndeplinind cu atenție fiecare misiune de-a lungul mai multor zone de război", a declarat căpitanul Chris Follin, comandant al operațiunii DESRON 2.

În timp ce în cadrul Flotei a 5-a cele trei distrugătoare au participat la Operațiunea Sentinel, menținând libertatea de navigație și fluxul liber de comerț pentru navele comerciale care intrau și ieșeau din strâmtoarea Hormuz. Aceste operațiuni au contribuit esențial la menținerea stabilității în Golful Persic, Golful Oman și Marea Arabiei.

Nitze a ajutat la evacuarea medicală a unui marinar polonez în Golful Aden, în luna mai, după ce nava Jules Verne a solicitat ajutor. USS Mason și USS Bainbridge au oferit asistență petrolierului Kokuka Courageous în iunie, după ce a fost atacat în Golful Oman.

În timp ce se aflau în cadrul Flotei a 6-a a SUA, USS Mason, USS Bainbridge și USS Nitze au participat la operațiuni în Marea Mediterană

 

12 nave au rămas pe "linia frontului"

 

Distrugătoarele au participat, de asemenea, la o pregătire multilaterală cu parteneri regionali și aliați pentru a crește capacitățile comune și a consolida parteneriatele, respectând abilitățile necesare pentru a obține superioritatea maritimă prin prezență. Au fost efectuate vizite portuare pentru a îmbunătăți relațiile cu națiunile partenere.

Navele au efectuat numeroase exerciții de antrenament pentru a dezvolta competențe tactice pe toată durata desfășurării: de la operațiuni de forță de atac cu transportatorul cu John C. Stennis până la exerciții cu armate și forțe partenere pentru a menține pregătirea și interoperabilitatea.

Cele trei nave au navigat fiecare peste 45.000 de mile nautice și au traversat strâmtoarea Gibraltar, strâmtoarea Bosfor și Dardadele, strâmtoarea Messina, strâmtoarea Tiran, Bab-el Mandeb, Strâmtoarea Hormuz și Canalul Suez.

Mai rămân în desfășurare alte 12 nave, inclusiv portavionul clasa Nimitz, USS Abraham Lincoln (CVN 72) și crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga, USS Leyte Gulf (CG 55), în sprijinul Flotei a 5-a a SUA.

Vezi și: Distrugătorul USS Gonzalez a ajuns la Norfolk după un voiaj de șapte luni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel