Trebuie să ne confruntăm cu Bayraktar | Separatiştii proruşi din estul Ucrainei vor ca Rusia să le furnizeze arme moderne

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă turcească Bayraktar TB2, sursă foto: Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei
Dronă turcească Bayraktar TB2, sursă foto: Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei

Reprezentantul separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, Denis Puşilin, a cerut joi ca Rusia să furnizeze arme modere în regiunile separatiste pentru ca forţele paramilitare să se poată apăra în fata dronelor Bayraktar ale armatei ucrainene.

"Trebuie să ne confruntăm cu Bayraktar", a spus Denis Puşilin, şeful bastionului rebel Doneţk, referindu-se la dronele de fabricaţie turcă livrate anul trecut forţelor armate ucrainene, în ciuda multelor cereri ale Moscovei către Ankara pentru a nu da curs vânzării acestor arme.

Denis Puşilin a precizat, citat de agenţia de presă Ria Novosti, care sunt "puncte slabe" ale tehnicii militare de care dispun separatiştii, făcând referire şi la faptul că mai multe ţări occidentale, dintre care Marea Britanie şi Statele Unite, au livrat în ultimele zile arme şi muniţii catre Forţele Armate Ucrainene.

"Facem tot ceea ce trebuie pentru a identifica tipul de arme lipsă, dar mai ales ne preocupă armele de înaltă tehnologie, inclusiv Bayraktar", a indicat Puşilin miercuri seară la televiziunea rusă.

În special Ucraina, dar şi alte state occidentali au acuzat de multe ori Rusia că îi sprijină militar şi financiar pe separatiştii pro-ruşi din Donbas, ceea ce Moscova a negat întotdeauna.

De asemenea, partidul aflat la putere în Rusia, Rusia Unită, a cerut miercuri Kremlinului să livreze arme separatiştilor, care controlează părţi de teritoriu în estul Ucrainei. Declaraţiile partidului Rusia Unită marchează o schimbare în poziţia oficială afişată până acum faţă de prezenţa separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei şi legăturile acestor cu Rusia.

De amintit că, în luna octombrie a anului trecut, Forțele Armate Ucrainene au efectuat primul atac aerian cu una dintre dronele Bayraktar TB2, achiziţionate din Turcia, pentru a distruge un obuzier D-30 de 122 mm care era folosite de forţele separatiste pentru a bombarda pozițiile militarilor ucraineni.

Recent, pentru prima dată de când a obținut sisteme portabile de rachete antitanc Javelin din SUA, armata ucraineană a folosit această armă într-un exercițiu în zona de responsabilitate a Operaţiunii Forţelor Întrunite din Ucraina (Joint Forces Operation – JFO), în apropierea liniei de contact cu separatiştii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel