Tratatul de prietenie dintre Ucraina şi Rusia a expirat

S.I. Catalin |
Data publicării:

Tratatul de prietenie, cooperare şi parteneriat dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, încheiat în 1997, a expirat luni, 1 aprilie, conform unei legi adoptate recent, care prevede că partea ucraineană denunţă tratatul în mod unilateral.

 
 

Documentul a fost semnat la 31 mai 1997, la Kiev, de către preşedintele de atunci al Ucrainei, Leonid Kucima, şi fostul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. Părţile s-au angajat, în mod special, să-şi respecte reciproc integritatea şi suveranitatea teritorială şi au reafirmat inviolabilitatea frontierelor dintre Ucraina şi Rusia, informează Rador.

Tratatul a fost încheiat pe o perioadă de zece ani, iar în 2008 valabilitatea acestuia a fost prelungită automat. Pe 6 decembrie 2018, însă, Parlamentul de la Kiev a adoptat o lege propusă de preşedintele Petro Poroşenko privind denunţarea Tratatului de prietenie, cooperare şi parteneriat dintre Ucraina şi Federaţia Rusă.

Ulterior, pe 10 decembrie 2018, legea respectivă a fost promulgată de şeful statului ucrainean, iar Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a notificat Rusia că Tratatul de prietenie nu va mai fi prelungit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel