Tratat INF. SUA au anunțat data când vor rupe acordul cu Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Racheta Novator 9M729 (sursă foto: nationalinterest.org)
Racheta Novator 9M729 (sursă foto: nationalinterest.org)

Statele Unite ale Americii urmează să-și încheie participarea în Tratatul privind forţele nucleare intermediare.

În acest sens, scrie Bloomberg, care citează surse de la Casa Albă, Statele Unite ale Americii urmează să nu mai facă parte din Tratat începând cu 2 februarie. 

SUA şi NATO acuză Rusia de încălcarea acestui tratat prin dezvoltarea noii sale rachete de croazieră Novator 9M729, cunoscută şi sub numele de cod SSC-8. Moscova respinge acuzaţiile. Washingtonul a dat Rusiei un ultimatum de 60 de zile pentru a se conforma prevederilor pactului, prin distrugerea noii rachete.

De partea cealaltă Rusia susține că Statele Unite ale Americii (SUA) vor fi 'în totalitate responsabile' pentru rezilierea Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).

Tratatul INF - semnat de preşedintele american Ronald Reagan şi de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov - interzice utilizarea unei serii întregi de rachete cu raze de acţiune între 500 şi 5.500 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel