Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii

S.I. Catalin |
Data publicării:

Transportul intern al dozelor de vaccin anti-COVID va fi asigurat de ministerele Apărării, de Interne şi al Sănătăţii, a informat, vineri, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

,,Transportul intern de la centrul naţional către centrele regionale şi, ulterior, către centrele de vaccinare va fi asigurat prin mijloace de transport aeriene ale Ministerului Apărării Naţionale şi prin mijloace terestre din structurile MApN, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne", a declarat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a prezentat elemente din strategia naţională de vaccinare anti-COVID, alături de vicepreşedintele CNCAV, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, şi de Florentina Furtunescu, director al Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

 

Vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie

 

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri că vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie.

,,Apariţia unui vaccin care va fi aprobat de toate agenţiile de reglementare de la nivel mondial va reuşi să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate şi să putem reveni la normalitate, putem să ne reluăm activitatea şi viaţa socială, putem să reluăm activitatea economică şi în final să reintrăm în normalitate. (...) Vaccinarea este voluntară şi nu este obligatorie, este un drept al fiecărei persoane şi nu este o obligaţie şi trebuie să înţelegem că în România se vor folosi doar vaccinuri care vor fi autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului", a spus Gheorghiţă.

 

Încrederea publică - elementul esenţial care va sta la baza succesului activităţilor de vaccinare

 

,,În momentul de faţă, încrederea publică în vaccinare reprezintă elementul esenţial care va sta la baza succesului activităţilor de vaccinare. După cum ştim, încrederea se câştigă şi nu se impune. (...) Cred că prin acţiuni coerente care vor fi aduse în opinia publică, care vor fi comunicate periodic pe măsură ce noi îndeplinim diverse activităţi în toată această activitate de vaccinare, toate aceste lucruri vor sta la baza creşterii încrederii populaţiei generale, dar şi a anumitor categorii socio-profesionale în vaccinarea împotriva COVID", a mai precizat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel