Transnistria roagă Rusia să facă un compromis în cazul Ucrainei

Tudor Curtifan / 11 ian 2019 / 20:21

Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a comentat introducerea de către Guvernul Rusiei a unei interdicții privind importul în Rusia a mărfurilor transportate prin Ucraina.

Autoritățile din Transnistria deja au început un dialog cu cele din Rusia pentru a elimina consecințele deciziei luate de Guvernul rus.

Rusia a impus la începutul anului interdicția de importuri de mărfuri din Ucraina, dar și a mărfurilor care tranzitează teritoriul acestei țări, informează portalul deschide.md. În mare parte, interdicția va afecta produsele industriale, iar producătorii transnistreni vor deveni victimele acestor sancțiuni, spune așa-zisul minister de externe de la Tiraspol.

„Un șir de întreprinderi transnistrene lucrează activ pe piețele din Federația Rusă. Există volume semnificative de produse livrate, sunt contracte de livrare pentru un an întreg, din această cauză întreprinderile transnistrene ar putea suferi de pe urma acestei măsuri", a declarat Vitali Ignatiev, ministru de externe de la Tiraspol.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy