Trăiască eterna prietenie ruso-austriacă! Fosta şefă a diplomaţiei austriece primeşte un loc călduţ în conducere Rosneft

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fostul ministru austriac de externe al Austriei, Karin Kneissl, care în vara anului 2018 l-a avut invitat special la nunta ei pe preşedintele Rusiei Vladimir Putin
Fostul ministru austriac de externe al Austriei, Karin Kneissl, care în vara anului 2018 l-a avut invitat special la nunta ei pe preşedintele Rusiei Vladimir Putin

Fostul ministru austriac de externe al Austriei, Karin Kneissl, care în vara anului 2018 a fost aspru criticată după ce l-a avut invitat special la nunta ei pe preşedintele Rusiei Vladimir Putin, a fost numită în consiliul director al Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia.

Potrivit cotidianului The Moscow Times, Karin Kneissl, care a ocupat funcția de ministru de externe al Austriei în perioada 2017-2019, se va alătura consiliului de administrație al Rosneft.

Informaţia a fost confirmată miercuri,  într-un comunicat de presă, al companie petroliere ruse Rosneft.

Kneissl a provocat un scandal la nivel european, în august 2018, după ce l-a avut invitat special la nunta ei pe Vladimir Putin, fiind fotografiată dansând cu acesta la doar câteva luni după ce Uniunea Europeană a expulzat zeci de diplomați ruși ca urmare a otrăvirii cu Noviciok, în Marea Britanie, a fostului agent dublu şi colonel GRU Serghei Skripal.

Numirea fostului ministru austriac în consiliul director al Rosneft a fost confirmată de un vot al acționarilor companiei la prima adunare generală a acestora din 2021 după ce Kneissl a fost propusă pentru poziție în lună martie.

Rosneft, asupra căruia statul rus are controlul majoritar, gestionează o treime din extracțiile petroliere din Rusia. Igor Secin, directorul companiei, este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin și este considerat drept una dintre cele mai influente persoane din Rusia.

 

Kneissl calcă pe urmele fostului cancelar german Gerhard Schroeder

 

Kneissl a devenit al doilea oficial şi om politic din Uniunea Europeană care este membru în consiliului de administrație al Rosneft, după fostul cancelar german Gerhard Schroeder care este de asemenea și președintele controversatului proiect Nord Stream 2.

Alte trei persoane din Occident se află în consiliul director al Rosneft, două dintre acestea fiind Bob Dudley și Bernard Looney, fostul și actualul CEO al British Petroleum care deține 19,75% din acțiunile companiei rusești.

Restul de 11 membri ai consiliului de administrație al Rosneft sunt oficiali guvernamentali ruși și reprezentanți din Qatar, stat care deține la rândul său 18,53% din acțiunile Rosneft.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel