Traian Băsescu vrea Armata în satele românești. Fostul președinte cere patrule militare în pandemia de COVID-19

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

Traian Băsescu a solicitat instaurarea stării de urgență pe teritoriul României în contextul pandemiei COVID-19, precizând că decizia sa ar fi ca Armata să patruleze prin satele românești pentru a disciplina cetățenii.

Fostul președinte a subliniat că instaurarea stării de urgență nu ar aduce măsuri mai grave ci ar aduce actualele măsuri într-un cadru legislativ. Traian Băsescu i-a solicitat din nou președintelui României Klaus Iohannis instaurarea stării de urgență.

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Digi 24, fostul președinte al României a afirmat că Armata română ar trebui să patruleze prin satele României pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse de Guvern în ceea ce privește pandemia cu noul coronavirus.

„Decretul de instaurare a stării de urgență permite instituțiilor statului interimare sau în deplinătatea exercițiului să acționeze pe paliere extrem de largi. Starea de urgență dă voie Guvernului și instituțiilor să facă planul de acțiune care poate cuprinde foarte multe, inclusiv resurse financiare pentru companii. (...) Cheia este la ezitarea președintelui de a emite decretul pentru starea de urgență. În primul rând s-ar intra în legalitate. Oamenii sunt puși în carantină fără temei legal”, a precizat Traian Băsescu.

 

Băsescu vrea patrule militare în satele din România

 

Fostul președinte al României a transmis că și-ar dori ca Armata să patruleze în sate, întrucât nu există suficienți jandarmi și polițiști care să se asigure că este respectat regimul de carantină și autoizolare care are ca scop prevenirea răspândirii noului coronavirus. Amintim că în prezent țara noastră se află la Scenariul 2 în pandemie, urmând să intre în Scenariu 3 în momentul în care numărul cazurilor va ajunge la 100.

„În situații de urgență se poate folosi inclusiv Armata. Ce bine ar fi dacă în mediul rural am putea să trimitem Armata, pentru că nu avem jandarmi și polițiști suficienți, să instituie obligația de a nu ieși din casă. Patrule militare puse în comune în așa fel încât cetățenii să se disciplineze. Știți ce mi se pare colosal? Oamenii aceștia (n.r. - românii din străinătate) sunt extrem de disciplinați în raport cu autoritățile statelor unde lucrează, dar când vin acasă peste noapte se transformă în oameni pentru care legea nu contează”, a precizat Traian Băsescu, moment în care a fost întrerupt de moderatorul emisiunii care i-a cerut să nu generalizeze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel