Traficul naval prin strâmtoarea Bosfor pus în pericol de eșuarea unei nave cu porumb din Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Nava de marfă Lady Zehma, care transporta peste 3.000 de tone de porumb din Ucraina, a eșuat, oprind temporar navigația în strâmtoarea Bosfor.

,,Nava de marfă Lady Zehma cu o lungime ngă de 173 de metri, sub pavilion Liberia, care a avut o defecțiune a cârmei în Bosfor în timp ce naviga din Ucraina spre Istanbul, a eșuat astăzi (1 septembrie – nota autorului),  în jurul orei 21.00 și a ancorat în Golful Bebek”, a informat Guvernoratul Istanbulului, aseară. 

,,Traficul din Bosfor a fost suspendat temporar din cauza incidentului, care nu a provocat răniri, pierderi de vieți omenești sau poluare a mediului”, a mai precizat Guvernoratul Istanbulului.

Pentru a remedia situația, la fața locului au fost trimise echipele Direcției Generale de Siguranță Costieră,  remorchere și ambarcațiuni de salvare ale Gărzii de Coastă.

La începutul acestei săptămâni, nava Lady Zehma a fost autorizată să plece din portul ucrainean Chornomorsk către Ravenna, Italia, cu 3.000 de tone de porumb.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel